خبر مهم فرمانده قرارگاه مشترک پدافند درباره سامانه های بومی جدید/ تجهیزات پدافندی جدید متناسب با شرایط اقلیمی کشور طراحی می شود

۱۶ شهریور ۱۴۰۵ | ساعت ۱۸:۲۰ کد خبر: ۱۳۰۷۰ نویسنده: تحریریه خبر جدید
امیر الهامی درباره سامانه‌های بومی تولیدشده در جریان جنگ تحمیلی ۴۰ روزه گفت: این تجهیزات، آزمون موفقی را پشت سر گذاشتند و اکنون به‌شدت در حال تکثیر هستند تا در سراسر مستقر شوند.

امیر «علیرضا الهامی» فرمانده قرارگاه مشترک پدافند هوایی خاتم‌الانبیا (ص) و نیروی پدافند هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، در تشریح تفاوت سامانه‌های قدرتمند پدافندی بومی با نمونه‌های خارجی، اظهار داشت: تفاوت عمده و اصلی تجهیزات و سامانه‌هایی که ۱۰۰ درصد ایرانی هستند و با تکیه بر دانش بومی تهیه شده‌اند، در دو سه موضوع اثرگذار خلاصه می‌شود.

بنابر روایت دفاع پرس، امیر الهامی نخستین مزیت سامانه‌های قدرتمند پدافندی بومی را بی‌نیازی از دیگر کشورها در ارتقا و به‌روزرسانی آن‌ها دانست و افزود: از آنجا که تهدیدات لحظه‌به‌لحظه در حال تغییر شکل، ماهیت و تاکتیک هستند، ما ناگزیریم تجهیزات و سامانه‌های خود را متناسب با تهدیدات جدید به‌روز کنیم و این فرآیند برای سامانه‌هایی که نرم‌افزار و سخت‌افزارشان به‌طور کامل در اختیار خودمان است، بسیار سریع‌تر و راحت‌تر از تجهیزات خارجی انجام می‌شود.

وی دومین وجه تمایز تجهیزات کاملاً ایرانی را تناسب آن‌ها با جغرافیا و نیازهای تخصصی و کارشناسی‌شده کشور عنوان کرد و گفت: یا باید سامانه‌ای بخریم که برای اهداف کلی در کشوری دیگر تولید شده است و یا سامانه‌ای تولید کنیم که متناسب با جغرافیا، شرایط اقلیمی و نیاز واقعی صحنه نبرد خودمان طراحی شده است؛ در حقیقت این ویژگی‌ها، برتری تجهیزات ایرانی را نسبت به نمونه‌های خارجی در میدان رزم به‌طور عملی اثبات کرده است.

فرمانده قرارگاه مشترک پدافند هوایی خاتم‌الانبیا (ص)، همچنین درباره توانمندی نیروی پدافند هوایی ارتش و بازآماد سامانه‌های پدافندی، تصریح کرد: امروز با تکیه کامل بر توان داخلی، آماده‌ایم و لحظه‌به‌لحظه هم تعداد تجهیزات تولیدی و هم نوع، کاربرد و تاکتیک آن‌ها را افزایش می‌دهیم.

امیر الهامی با اشاره به عملکرد سامانه‌های بومی در جنگ تحمیلی ۴۰ روزه، گفت: تجهیزات تولیدشده در جریان این نبرد آزمون موفقی را پشت سر گذاشتند و اکنون به‌شدت در حال تکثیر هستند تا در تمام گستره جمهوری اسلامی ایران مستقر شوند.

۲۹۲۱۸