محمد عطریانفر، عضو شورای اطلاع رسانی دولت در واکنش به اظهارات هادی طحاننظیف، سخنگوی شورای نگهبان، درباره تأیید صلاحیت مسعود پزشکیان در گفتگو با انصاف نیوز با طرح سه نکته بیان کرد که اگر صلاحیت رئیسجمهور اولا و بالذات از سوی شورای نگهبان تأیید شده باشد، این موضوع موجب خشنودی و تقدیر است؛ با این حال، او خواستار تصریح حقوقی و صریح شورای نگهبان درباره مستقل بودن این تصمیم شد.
با کمال احترام خدمت برادر ارجمند، جناب طحاننظیف، سخنگوی محترم شورای نگهبان، به استحضار مخاطبان سخنان ایشان میرسانم اگر چه بیان سخنگوی محترم ظهوری به عرض بنده ندارد، اما از آنجا که رسانهها پاسخ ایشان را در مقام رد عرض بنده گمانهزنی کردهاند، بهمنظور صحتسنجی گزاره مذکور و در مقام عبور از این موضوع برای همیشه، سه نکته را به اطلاع مخاطبان ارجمند میرسانم.
اولین نکته: همه نیروهای وفادار به نظام، علیالخصوص احزاب قانونی، امیدوارند حاق سخن سخنگوی محترم قرین به صواب بوده باشد. بدین معنا که اگر شورای نگهبان صلاحیت رئیسجمهور را «اولا و بالذات» تأیید کرده باشد، بسی مایه خشنودی و سپاس است. و اگر در بیان سخنگوی محترم این صراحت را در تأیید صلاحیت شاهد باشیم، طبعا مایه احترام و موجب تقدیر مردم است. و از اعضای محترم شورای نگهبان، که امام به حساسیت مأموریتشان بارها هشدار داده بود، جز این رفتار مورد انتظار نیست.
دوم اینکه: اگر توقع بنده در عبارت فوقالاشاره به واقعیت نزدیک بوده باشد، انصاف این بود که سخنگوی محترم بدون پرداختن به حواشی و احاله پاسخ به فضای مجهول، صریحا بهعنوان شخصیت موجه و حقوقی و مجاز میفرمودند که شورای نگهبان بدون هیچگونه توصیهای از سوی هیچ مقام معتبر، مستقلا صلاحیت پزشکیان را تأیید کرده است.
سوم اینکه: نظر مخاطبان را به فرازی از سخنان رئیسجمهور محترم، پزشکیان، در ۲۹ مرداد ۱۴۰۳، روز اخذ رأی اعتماد وزیران در مجلس، بیش از یک ماه بعد از انتخاب به ریاست جمهوری، در خصوص موضوع رد صلاحیتشان که ذیل کد خبر شماره ۱۹۴۶۸۸۹ خبرآنلاین درج شده، جلب میکنم:
پزشکیان هم اظهار داشت: تصور میکنم اگر رهبری در مورد تأیید صلاحیتم توصیه نمیکردند امکان نداشت اینها من را تأیید کنند چون به صورت سیستماتیک از نظر جناحی و سیاسی تصمیم گرفته بودند بنده را ردصلاحیت کنند و یک تعدادی از افرادی که در قدرت هستند که مقام معظم رهبری هم میفرمایند اینها نفوذی هستند، آگاهانه یا ناآگاهانه این اقدامات را انجام میدهند چراکه تحمل نقد و به چالش کشیدن را ندارند.