سهم بخش خصوصی در توسعه دریایی به ۸۰ درصد می‌رسد

۲۹ مهر ۱۴۰۵ | ساعت ۰۸:۱۳ کد خبر: ۲۷۹۴۷ نویسنده: تحریریه خبر جدید
افزایش سهم بخش خصوصی در توسعه دریامحور به ۸۰ درصد

به نقل از خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم علی عبدالعلی‌زاده  نماینده رئیس‌جمهور در هماهنگی اجرای سیاست‌های توسعه دریامحور در مراسم گرامیداشت هفتاد و سومین سال تأسیس انجمن کشتیرانی و صنایع وابسته با تأکید بر ضرورت تقویت حضور بخش خصوصی در این حوزه اظهار کرد: توسعه با کارمندی ایجاد نمی‌شود، بلکه با عشق و تلاش مستمر از جوانی تا آخرین ساعات حیات و در بستر فعالیت بخش خصوصی محقق می‌شود.

وی افزود: تمام تلاشم را به کار می‌گیرم تا ارتباط با بخش خصوصی را بیش از گذشته تقویت کنم. صندوق حمایت از صنایع دریایی در گذشته درآمدی نداشت، اما امروز تا حدودی درآمدزایی دارد.

وی با اشاره به برنامه تشکیل لیزینگ خصوصی در حوزه کشتی‌سازی و صنایع دریایی گفت: امروز نامه‌ای را برای سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) پاراف کردم تا با دعوت از یاردهای کشتی‌سازی بخش خصوصی، زمینه تشکیل نخستین لیزینگ خصوصی کشتی‌سازی و صنایع دریایی فراهم شود.

عبدالعلی‌زاده با بیان اینکه سهم حضور دولت در این ساختار حداکثر ۲۰ درصد خواهد بود، تصریح کرد: در برنامه جامع توسعه دریایی، نهادها و تشکل‌های دریایی باید خصوصی باشند و سهم بخش خصوصی به ۸۰ درصد برسد.

وی با اشاره به کارایی لیزینگ در تأمین مالی صنایع دریایی اظهار کرد: کارایی این لیزینگ از بانک بیشتر خواهد بود و به سمت ایجاد یک بانک تخصصی برای صنایع دریایی حرکت خواهیم کرد. رئیس‌جمهور نیز از من انتظار دارد این اقدامات را هرچه سریع‌تر به سرانجام برسانم.

توسعه مکران با تکیه بر نیروهای بومی

نماینده رئیس‌جمهور در هماهنگی اجرای توسعه دریامحور همچنین از برنامه‌ریزی برای اعطای بورسیه به دانشجویان بومی مناطق هدف توسعه دریامحور خبر داد و گفت: برای امسال اعطای ۱۰۰ بورسیه به نیروهای بومی پیش‌بینی شده است و سال آینده این تعداد را افزایش خواهیم داد تا نیروهای بومی نقش کلیدی در توسعه دریامحور داشته باشند.

وی افزود: طرح جامع مکران نیز در حال آماده‌سازی است و تربیت نیروی انسانی بومی یکی از محورهای مورد توجه در این مسیر خواهد بود.

عبدالعلی‌زاده با تأکید بر ضرورت ورود جدی به حوزه ساخت شناور اظهار کرد: برای ساخت شناور باید به‌طور جدی وارد عمل شویم. ما بابت خسارت‌های واردشده به یاردهای دولتی و خصوصی از دولت چیزی نمی‌خواهیم؛ بلکه انتظار داریم مجوزهای لازم برای حضور سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی در این مجموعه‌ها صادر شود.

وی با اشاره به شرایط حضور سرمایه‌گذاران خارجی در صنعت کشتی‌سازی تصریح کرد: سرمایه‌گذار خارجی باید با شریک‌شدن در این فعالیت، فناوری خود را وارد کشور کند و آموزش نیروی انسانی داخلی را نیز در دستور کار قرار دهد.

نماینده رئیس‌جمهور در توسعه دریامحور با اشاره به تجربه کشورهای اروپای شرقی در این زمینه گفت: این کشورها تجربه‌هایی در این حوزه دارند و می‌خواهیم تجربه‌های موفق آنها را در کشور اجرا کنیم.

وی با اشاره به ظرفیت بنادر جنوبی کشور و ضرورت بهره‌گیری از کریدورهای ترانزیتی اظهار کرد: بنادر جنوب کشور حدود ۳۰۰ میلیون تن ظرفیت دارند و باید از این ظرفیت برای جابجایی بار از طریق کریدورها استفاده کنیم. قابل قبول نیست که بندر شهید رجایی تنها با ۵۰ درصد ظرفیت خود فعالیت کند.

عبدالعلی‌زاده با تأکید بر ضرورت عبور بارهای ترانزیتی از کشور افزود: باید زمینه عبور بارهای ترانزیتی از ایران را فراهم کنیم؛ چراکه کریدورها صرفاً مسیر جابجایی کالا نیستند، بلکه بستری برای سرمایه‌گذاری، تولید ثروت و ایجاد ارزش افزوده به شمار می‌روند.

وی با اشاره به ضرورت نوسازی ناوگان دریایی گفت: در حوزه ناوگان باید به‌صورت هم‌زمان بازسازی ناوگان موجود و تقویت توان داخلی را دنبال کنیم و اگر ظرفیت داخلی پاسخگوی نیازها نباشد، باید به سمت خرید از خارج از کشور حرکت کنیم.

وی همچنین از آغاز اسکراپ کشتی در آینده نزدیک خبر داد.